Thailandske vårruller

                         image143

Har fått noen spørsmål etter oppskrift på vårrullene mine. De er verdt å prøve, for nystekte vårruller er bare deilig!
Oppskriften er delvis fra Den store asiatiske kokeboken.

30g risvermicelli
1ss olje
3 fedd hvitløk, hakket
2 ts ingefær, revet
3 stenger vårløk, hakket
200 g svinekjøttdeig
2 stilker selleri, finhakket
150g gulrot, revet
25g frisk koriander, hakket
50g agurk , finhakket
1ss søt chilisaus
2ts fiskesaus
1 ts brunt sukker

Vårrullomslag, ca 18
Olje til fritering

Legg risvermicellien i bløt i varmt vann. La dem dryppe godt av og klipp eller skjær dem i kortere lengder.
Varm oljen i en wok eller kjele og rørestek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter. Tilsett svinekjøttet og selleri og rørestek til kjøttet er brunet. Del klumpene. Tilsett gulrot, koriander, agurk, chilisaus, fiskesaus, sukker og nudler og bland godt.
La det hele bli kaldt.
Legg vårrullomslagene i ett fuktig kjøkkenhåndkle, og ta ut ett omslag av gangen. La omslaget ligge med ett hjørne mot deg, fukt kantene med litt vann, og legg ca 1 1/2 ss fylli midten av omslaget. Brett hjørnet som ligger mot deg over fyllet deretter hjørnene på sidene før du ruller vårrullen mot det siste hjørnet og forsegler vårrullen med vann.
Gjenta til alt fyllet er brukt opp!
Fyll en dyp kjele med olje og varm til den er middels varm. Stek rullene i flere porsjoner i 2-3 minutter til de er gyllenbrune. La dem dryppe av. Serveres med søt chillisaus eller soyasaus.

Vel bekomme!

Snart fest

Jeg forbereder fest til helgen, og her er det jeg har laget i ettermiddag:
image142

Vårruller,  tomatsaus til kjøttboller, aioli, én pai med løk og mais, og to med skinke. Vårullene er nå stekt og smakte deilig!! Har ennå litt som skal klargjøres før vi kan ønske gjestene velkommen. Ting tar tid!

Smykkekupp

Skulle bare innom Lindex for å kjøpe en strømpebukse jeg. Kom ut igjen av butikken med en pose som rommet atskillig mer enn en strømpebukse:
image141
Butikken var under ombygging, og de hadde lagt en del smykker ut for salg for 5 kroner stykket.
Dette har de tidligere skullet ha rundt 1500,- for. Jeg kjøpte det for 80,-!
Ett kupp for meg som lager smykker, og stadig er på jakt etter perler og andre smykkedeler.

Hva er skjuler seg i denne kurven?

image139

Hvem har ikke opplevd å stå igjen med én sokk av det som var ett helt par da sokkene ble lagt til vask?
I vårt hjem har medlemmene i Enslige sokkers forbund fått tildelt et stort og godt møtested strategisk plassert på vaskerommet vårt. Innimellom parrer jeg dem med hell, men som i det virkelige liv er det enkelte som aldri finner seg en partner.

image140

Hvor mange år kan en sokk leve enslig før den er uaktuell på markedet?

Tunika

Denne tunikaen har jeg strikket til minstegullet i sommer. Glade farger, og god og varm i Falk fra Dale.
Deilig til småkalde sommerdager., og tøff til både olabukser og tights.

image138

Til størrelse 4 år skulle det gå med tre nøster av hver av hovedfargene, og ett av det grønne.
Feil! Jeg brukte kun to av hver av hovedfargene, og måtte ha ett ekstra for å få ferdig de grønne kantene.


Heia Brann

Et besøk på en strikkeutstilling på Vestlandske kunstindustrimuseum resulterte i at jeg tok med meg to nøster ull hjem for å bidra i kampen Brann vs Sogndal har om å få flest antall meter skjerf.

image136

Jammen er det kjedelig å strikke slike ensfargede skjerf, men jeg ble da ferdig til slutt.

image137

Min entusiasme for fotball er størst når jeg heier på guttungens lag, og jeg er temmelig blank i hva de forskjellige fotballutrykkene betyr i praksis. Likevel, etter å ha bodd i Bergen i 18 år måtte jeg jo støtte Brann med å strikke to meter skjerf.
Så har jeg i allefall gjort det jeg kan for at Brann skal vinne en kamp........


    

Ny spiseplass for noen hundrelapper.

Vi er så heldige at vi har fått "låne" pappas gamle spisestue i Eik. Bord og 6 stoler kjøpte han på begynnelsen av 80-tallet, og i tillegg til at stolene var trukket i et gammelrosa stoff var bordet blitt noe salrygget.
Bordet ble pusset, lakket, pusset, lakket, pusset og lakket igjen før vi,  dvs mannen min, skrudde bord med ileggsplater godt sammen.
Ny lampe fant jeg på salg hos Christiania Glassmagasin. Med 70% avslag kom den på 149,-.

image129

Stoff til stolene har jeg kjøpt på Stoff og Stil. 4 meter ull til under 400,-. Nok til 6 stoler med trukket sete og rygg, og 4 stoler med løst sete.

Det gamle stoffet på setene var festet med minst 100 stifter på hver stol, og det nye måtte festes med tilsvarende antall, så håndleddet mitt måtte ha seg noen hviledager innimellom. Ryggene er doble med stoff både foran og bak, så her måtte symaskinen frem.

image130   

Vi er veldig fornøyde med resultatet av vårt nye kjøkken, og ekstra gøy er det når det hele ikke har kostet oss mer enn 800 kroner. Ja, også arbeidstimene da......

Ravelry

Ja, ja, så er det noen foran meg i køen forå bli med på Ravelry:

Found you!
  • You signed up on July 23, 2007
  • You are #19832 on the list.
  • 11974 people are ahead of you in line.
  • 2709 people are behind you in line.
  • 33% of the list has been invited so far

Sommerferien 2007...

....gikk østover. Min familie på fem klarer seg ikke med stasjonsvogn og takboks når vi reiser på ferie, så vi leide like godt en stooor tilhenger på mannens jobb for å få med alt vi "trengte".
I tilhengeren plasserte vi sykler, sparkesykler, vogn, campingstoler og bord i tillegg til to par stylter. Planen var med andre ord en aktiv ferie. Vi startet ferien med en uke på en velutstyrt hytte i Hemsedal. Vi tok stolheis med medbragte sykler, og mannen og de to eldste ungene syklet ned en del av slalombakken. Kjempegøy! Vi fikk også brukt syklene på oppdagelsesturer både på sykkelstier, grusveier og bilveier innimellom regnbygene som kom over oss.
En regnværsdag ble brukt på Tropicana på Gol, og vi fikk leid diverse bøker og dvd'er på biblioteket i Hemsedal til bruk på andre regnværsdager. Hadde med oss PS2 i tilfelle det skulle bli dårlig vær. Mann og barn storkoste seg med å kjøre go-cart på Fuglehaugen,

image114

og alle hadde moro av å delta på kveldsstellet på Ulsåkstølen.

image124 image125

På stølen fikk vi lov til å melke kuer og mate griser, geiter og kalver i tillegg til at vi hilste på høns og kaniner.
Vi fikk smake nykokt prim og melk nesten rett fra kua. Jeg som ikke drikker fetere melk enn skummet, var overrasket over at den nysilte melken ikke smakte så fett som jeg på forhånd trodde.

Fra Hemsedal gikk turen innom Drammen på familiebesøk, og deretter til Nittedal hvor vi lånte huset til en tante og onkel av meg. Besøkte mannens forlover i Asker, fikk med oss litt kultur og historie i Oslo med besøk på Kon-Tiki, Frammuséet og Holmenkollen, og traff en svigerinne med familie i Vigelandsparken.

Fra hovedstaden reiste vi nordover til Gjøvik hvor pappaen min bor og jobber. Han er kaptein på Skibladner som ungene kaller "Bestefars båt".

image126 image128
© Oplandske Dampskibsselskap


Med Gjøvik som utgangspunkt gikk turen til en deilig dag på Hunderfossen, en badedag på Raufoss og en "harrytur" til Charlottenberg i Sverige. Vi feiret mannens bursdag på Skibladner med deilig laks, jordbær og vin i nydelig solskinn. Ungene hvisket og tisket om en hemmelighet, og mannen ble temmelig overrasket da det over høytaler anlegget ble annonsert en salutt for bursdagsbarnet.
image127

Veien vestover gikk over Hardangervidda. Stoppet på Haugastøl 1000 moh hvor vi hadde et nydelig måltid, og klarte å motstå fristelsene i form av noen flotte hjemmelagde kaker og kjeks! Personalet som ekspederte oss var veldig hyggelige og passe uformelle. Et stopp her anbefales på det varmeste.
For å bryte opp den lange turen litt fikk ungene vasse i fjellvann, og gå litt i noe av snøen som fortsatt lå på vidda. De storkoste seg, men du så kaldt både fjellvann og sommersnø kan være!

Deilig med ferie, men du så deilig det er å komme hjem igjen også! Ekstra deilig er det når en kan tilbringe den siste ferieuken hjemme!

Bringebær

Har ikke plukket bringebær i sommer, men strikket skjørtet Hindbær fra boken Hønsefødder og gulerødder fra Isager.
Brukte litt andre farger en den opprinnelige bringebærrøde, da mottageren er glad i rosa.
Har brukt én tråd Spinni , og én tråd Tvinni tweed, begge farge 17 fra Henrichsens Uldspinderi. Det gikk med litt over 50 gram av hver farge til størrelse 8.
Har kjøpt både bok og garn hos Pinnsvin design i Bergen. Masse spennende oppskrifter i boka, og mange fine farger å velge i i favorittgarnbutikken min.

image123
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits