Vimpelfabrikk

Det har i noen dager sett ut som en vimpelfabrikk her i huset, og i dag har jeg fått gjort ferdig seks sett med vimpelrekker. Det er faktisk en del plukk med slike vimpler i forhold til klipping, søm, renklipping, vrenging, stryking også videre, men de blir nå ganske så dekorative synes jeg.
Minstejenta er i skrivende stund i dobbeltbursdag til noen nye klassevenninner, og to av vimpelrekkene er gitt i presang. Den lilla rekken vil gullet ha selv, og de tre siste vil bli lagt ut for salg i Eplabutikken min Gulltull.
Stikkord:

Moro for liten og stor

Der er ingen hemmelighet at jeg er glad i å lage ting. Ekstra koselig blir det jo når jeg får med meg ungene på å lage ting, og den som så langt er mest mottagelig for det, er minstemann på vel seks år.
Her om dagen bestemte vi oss for å farge garn, og vi fant fram lageret mitt amerikanske saftpulveret Kool- Aid og blandet pose etter pose på tommer halvliters brusflasker. Saftpulveret er kjøpt inn med tanke på å farge garn, og så fargesterkt det er tørr jeg ikke tenke tanken på å helle det i meg som tørstedrikke.

Været var såpass fint at vi kunne jobbe ute, så det var bare å brette ut en gammel voksduk, sette den enkle kokeplata på en krakk og finne fram den gamle aluminiumsgryta etter besteforeldrene mine. Det ideelle hadde vært om vi hadde hatt noen sprøyter til å fordele safta i garnet, men i mangel av dette helte vi den på garnet direkte fra flaskene.Vi storkoste oss, og farget to 100 grams hesper hver.Hva vi skal strikke av garnet vet vi ikke ennå, men siden de tre borterste hespene er sokkegarn, så kan det vel være en mulighet at det blir noen nye sokker på oss etterhvert.

 

Min private fotograf

Min eldste datter fikk seg et skikkelig kamera til konfirmasjonen i fjor, og etter det så har det blitt noen nye objektiv på henne også. Hun har blitt fullstendig hekta på foto, og tar mange flotte bilder!
På reiser må vi konsentrere oss litt for å få tatt noen bilder av henne, da det er lett for oss å slappe av når hun likevel tar bilder.

Her kan du se en liten brøkdel av det Ragnhild har tatt det siste året.

 

 

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits