Bijobb

Vennene mine synes jeg gjør mye rart. Jeg er testsmaker for Toro, og drar innimellom til sentrum og smaker diverse retter sammen med en gruppe andre testsmakere. Det gir ingen stor lønn, men siden jeg er en ganske kritisk forbruker som er glad i mat, synes jeg det er en morsom jobb.

I det siste halvannet året har jeg i tillegg vært Mystery shopper, og tar oppdrag fra firmaet SeeYou som en anonym kunde som skal se på, eller kjøpe en vare. Firmaet har en rekke spørsmål avpasset til det enkelte oppdrag, og jeg må loggføre svarene mine innen et døgn etter at oppdraget er utført. Det er ikke noen stor lønn for disse oppdragene heller, men nok en gang så er jeg en kritisk forbruker, og synes det kan være morsomt å se hvordan man bør eller ikke bør behandle kundene sine. Jeg har selv valgt hvilket geografiske område jeg vil dekke, og jeg står fritt til å takke ja eller nei til oppdragene jeg blir tilbudt.

SeeYou trenger stadig nye shoppere. Ta gjerne kontakt med meg så kan jeg videreformidle din interesse dersom du har lyst til å forsøke deg som mystery shopper.

I kveld har jeg gjort noe spennende.

Jeg har vært på travparken, og føler at jeg har vært på reise i ett nytt land. Merkelig, fordi travparken bare ligger en 4 kilometer fra huset vårt, og at det inne på området snakkes et språk og skrives tabeller som kun de invidde forstår seg på. Jeg som ikke tipper Lotto engang fikk endelig et lite innblikk i travsporten og spill på hester ved hjelp av to av kollegene mine.  En av disse hadde to hester som skulle løpe, mens den andre er kollegiets gambler. Vi var 5 ferskinger som møtte våre mer erfarne kolleger på travparken, og med håp om stor gevinst ga vi gambleren en hundrelapp hver. Etter sigende var vi ganske nær en gevinst på 100.000,-. Sier ikke alle det da? At de såååå nær en større gevinst.
Vi spiste og koste oss på travparkens restaurant, og prøvde som best vi kunne å forstå litt av denne nye verdenen.
Vår hesteeierkollega fikk ordnet oss en tur i startbilen. Det var utrolig gøy og spennende å se alle hestene komme så nært mens vi suste avgårde med ryggen mot kjøreretningen. Vi forlot alle travparken noen hundrelapper fattigere enn da vi kom, men det var en morsom kveld med hyggelig kolleger i en fremmed verden rett rundt hjørnet for hjemmet mitt.

wenke og merete

Strikkekafé

Neste uke arrangerer vi nok en gang strikkekafé på Åsane folkehøgskole. Sist kafé hadde vi for et par uker siden , og da hadde vi besøk av Nøstebarn. Kathrine Gregersen som har skrevet Strikk til Nøstebarn, og Brukt på nytt hadde ett inspirerende innslag om Nøstebarns ull, strikking og fortalte også om tilblivelsen av bøkene hun har forfattet.                 
                                                               strikk til nstebarn   brukt p nytt
Om du noen gang har mulighet til å treffe Kathrine så må du benytte sjansen. Hun var en fargerik, livlig og meget inspirerende dame.

Tirsdag 4. november inviterer min kollega Solgun og jeg til strikkekafé på Åsane folkehøgskoles kurssenter fra klokken 1900 til 2130.

Vi får besøk av Randi Andersen fra Osterøy museum som vil gi oss et innblikk i gammel strikkekunst.             

Randi vil også vise oss den gamle teknikken tvebandstrikk som gir stødige, tette og holdbare strikkeplagg. Tvebandstrikk egner seg meget godt til bl.a. votter.

Ta med deg en venn, strikketøy og nyt noen timer sammen med andre strikkeglade i uformelle omgivelser på Åsane folkehøgskole.

Inngangspenger på kroner 50,- inkluderer varme og hyggelige lokaler, kaffe, te, mineralvann og noe å bite i.

Ta kontakt med meg på merete.litland@aasane.fhs.no dersom du har spørsmål.

 

Bokkupp

På vår vei på hyttetur sist helg stoppet vi på Voss for å sjekke ut Fretexbutikken der. Det er den flotteste Fretex jeg har sett. Skikkelig delikat, ryddig og med behagelig belysning. Vi hadde mye moro med å se på gamle klær, og en venninne fant seg en ny kuvert til et kaffeservice som er statning for noe hun hadde knust. Jeg gjorde et bokkupp og fant denne boka til kroner 45,-. Om man er så heldig å finne en butikk som har den må man ut med nærmere 400,-.

bunadsbok

Tapas og jentetur

I helgen var jeg på jentetur, og vi fryktet vel alle sammen at vi ikke skulle slippe inn igjen til våre kjære menn søndag ettermiddag da vi lørdags kveld inntok store megder med hvitløk.
Vi hadde en viss peiling på hva vi ville lage da vi var innom butikken på vei opp på fjellet, og var gardert med noen kokebøker. Litt vin måtte også til, og vi storkoste oss både før, under og etter tapasproduksjonen.
Været var ikke noe særlig, så det ble mye spising, prating og strikking.

Jeg tenkte jeg skulle dele noen tapasoppskrifter med dere, og begynner med noe superenkelt:

ØRRETSNURRER
Lefser - bruk enten tortillalefser eller Vestlandslefser
Snøfrisk
Røkt ørret

Smør ønsket mengde lefser med Snøfrisk før du legger på litt røkt ørret og ruller sammen lefsa. Skjær pent på skrått, og du har noen deilige munnfuller.


SCAMPI I HVITLØK
Scampi i ønsket mengde - ta av skall, og fjern den svarte stripa med en kniv.
Olivenolje
Hvitløk
Sitron/-saft

Fres ett finhakket hvitløksfedd i litt olje, ca halvannet minutt før du har i scampiene og røresteker. Scampiene skal bli røde. Ha i litt saft fra sitron, rør godt, pepre gjerne, strø på litt persille og ha det hele i et egnet fat.
Om du lar retten stå litt så blir det en deilig sjy som du kan dyppe godt brød i.


Hils på André

Jeg har laget en tunika av min kamerat Andrés avlagte lammeullsgenser. Bånd, som jeg tror kan være i ull, fant jeg på en gjenbruksbutikk, trykknappen fant jeg blant mormors gamle knapper og tråd hadde jeg jammen også i hus.
Nå håper jeg bare at tunikaen en brukandes på lillegullet også.

Tunikaen heter altså André, og her ser der ham både forfra og bakfra.

andr forfra  andr bakfra

Reisebrevet mitt fra Tibet og Kina

finner du her.

dame med strikkety
Strikke - det gjøres overalt, også flere tusen meter over havet.


Fargerik forklekjole

Jeg har prøvd meg på en forklekjole igjen, og denne gangen har jeg foret den. Stoff fra en gjenbruksstasjon i nærheten, og fôr og knapper fra lageret mitt.

Blir i godt humør av å sy med dette stoffet!

tunika med barn

Forklekjole

Har sydd forklekjole til lille snupp av et dynetrekk jeg fant i en butikk tidligere i år. Lagde skråbånd og lomme av den prikkete siden. Perlemorsknapper fra knappelageret mitt.
Synes den ble riktig så søt, og er spent på om den er stor nok når det blir varmere i luften igjen. Hadde jo vært skjønt med en bukse i engelsk broderi til.

forklekjole

Høstens nye sokker

Her er min siste produksjon av sokker. Et par er allerede gitt bort, mens de to andre parene ligger klare i gavekassen min.

sokker
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits