Nystekte boller

I dag har jeg avspasert, og lille snupp og jeg har kost oss med bollebaking. Jeg er ikke glad i å bake kaker, men trives desto bedre med gjærdeig.
Jeg bruker oppskriften fra den Rutete kokeboken som basis på mengde, og bruker stort sett alltid tørrgjær, alltid ekte smør og har ofte oppi rester av Creme Fraiche, rømme, Cottage Cheese eller fløte. Alt blandes godt oppi Kenwooden min, og får heve en stund før utbaking. Heves igjen, og stekes i ca ti minutter på en 220 grader før de så vidt får komme ut av ovnen før familien kaster seg over dem.
I dag har jeg bakt dobbel porsjon, og håper at noen av bollene kan ta seg en tur i frysen.

bollerStikkord:

Pen innpakning

Jeg liker pen innpakning, og jeg innrømmer at det er mye mer spennende med varer med flott innpakning, enn de varene som det ikke ligger så mye bak i forhold til presentasjon. Denne flasken med sitronsaft så jeg først på benken hjemme hos mamma i UK, og måtte ut og kjøpe meg en lik. På Waitrose hadde de jammen andre ting i samme serie, og jeg lot meg selvfølgelig friste. Hva jeg skal bruke arrowrot til vet jeg ikke ennå, men burde vel finne et eller annet i mine tre 4 hyllemeter med kokebøker.
Den nydelige blomsterflaska i bakgrunnen ble også kjøpt fordi den ser så fin ut. Den inneholdt te, og om jeg kjøper en ny flaske så er det ikke på grunn av innholdet. Har en hvit en også, og innholdet i den smakte noe bedre enn det i den grønne.

fin innpakning

Fleecekjoler str. 134-140

Jeg har laget to av denne fleecekjolen i str 132-140. Turkis fleece fra Stoff og Stil, og ermekanter og dekorasjon av et stoff fra Phase Patch i England. Kjolen ser spraglete ut grunnet sollys gjennom noen trær, men er i virkeligheten jevn og fin i fargen.

Kjolene er gode og varme nå på høsten og selges for kroner 450,-. Eventuell porto kommer i tillegg.

fleecekjole str10

Stikkord:

Jeg er i avisa i dag

I dag kom Åsane Tidende med  forhåndsomtalen av sykurset jeg skal arrangere på jobben til helgen. Journalisten har absolutt fått med seg essensen av det vi snakket om, og jeg ser ikke så verst ut på bildene heller ;-)
Omtalen har i resultert i noen henvendelser utenfra, men jeg har dessverre måttet si nei da kurset er fullt. Håper å kunne sette opp ett nytt kurs over nyttår.

t stkurs

Englebarn

Mamma pleier å kalle meg engelen, og nå er endelig vingene på plass. Litt små til meg, så de blir nok helst brukt av minstemann. Mon tro om jeg skulle hatt et par jeg også?

engelen

Chicken nuggets

Ungene mine er glad i chicken nuggets, og stor var gleden da jeg for en stund siden lagde hjemmelagde nuggets som falt i smak hos alle tre ungene + mannen min.
Nuggetsene har blitt lagd flere ganger, og så til dagens lunsj.

For å lage snadrete nuggets tar man noen kyllingbryst, et egg, salt og pepper og en god mengde sesamfrø.
Kyllingbrystene deles i passende store biter, krydres, dyppes i pisket egg og vendes i sesamfrø. De stekes i en middels varm panne med litt rapsolje, en 5-7 minutter på hver side. Pass på varmen da det blir mye stekeos om det blir for varmt.
Server med ris eller bulghur, noen friske grønnsaker og gjerne litt rømme eller creme fraiche blandet med søt chilisaus.
Fireåringen min ville også sagt ketchup.

nuggets

Godt både som middag og kos til lørdagskvelden!
Stikkord:

Get Knitted

Endelig har jeg besøkt garnbutikken hvor jeg så langt kun har vært kunde per nett. Get Knitted ligger ikke så veldig langt  fra der moren min bor, og jeg klarte å overtale henne til å kjøre meg dit nå i høstferien. Hurra!
Butikken hadde et enormt utvalg med garn fra Rowan, Paton, Sirdar, Debbie Bliss, Mirasol, Noro med flere. En skikkelig godtebutikk for oss garnelskere. Jeg tilbragte lang tid der, og skulle ønske at jeg på forhånd hadde visst hva jeg skulle ha. Hadde jeg visst det, og hadde man kunnet få trukket fra momsen å i butikken, så ville nok garnlageret mitt blitt enda større. Nå økte det bare med litt sokkegarn, noen strikkepinner og noen nøster fra Rowan og Debbie Bliss.
Er du i nærheten av Bristol så er butikken verd et besøk, men det er bare over nett du får trukket fra momsen og lagt til litt godteri.


get knitted


garnfangstStikkord:

Artige tallerkener

På ett av mine besøk på gjenbruksbutikken kom jeg over disse artige tallerkenene fra Egersund. Har aldri sett noe lignende før, og måtte bare kjøpe alle tre. Kanskje finnes det flere i samme serie med tema fra andre norske sanger.

sangtallerkener

Pute og lyspose

Har laget en pute og pose til telys, begge i lin og pyntet med påstrøkne bilder. Sønnen min skjønner ikke helt at jeg kan bruke bilder av folk jeg ikke kjenner til slikt. Neste gang jeg lager en slik pose i lin skal den stives litt av med vliselin eller et ekstra stoff. Denne ble litt slaskete, og må være full av lys eller lignende til enhver tid.
Gaven er på vei nordover.

gave tante bigga

Ny radio

Vi har fått oss ny radio. En internettradio som også har innebygd FM og dab-radio. Vi kan ta inn allverdens av kanaler på de underligste språk, podcaster og også koble til mp3-spilleren, men så langt er det stort sett P1 og Radio1 det går i. Radioen har fått hederplassen på kjøkkenet, og endelig kan vi få med oss litt nyheter om morgenen, litt musikk under middagsforberedelsene og mye moro på lørdagene.
Lyden er super, og radioen enkel å betjene! Har funnet flere butikker som forhandler den, men Clas Ohlson var den rimeligste med 1498,-. Pinell supersound har fått en rekke best i test, og her i huset vil vi så absolutt anbefale den til andre som ønsker seg internettradio.

pinell

Nå skal jeg ned og sette på radioen, lage litt mat til oss to som har stått opp og kose meg med avisa.

Ha en fin lørdag!

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits