Bakeskole


I fjor lot jeg meg begeistre av Morten Schakenda om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom. Nå har Schakenda kommet med en ny bok, og denne gangen heter det Schakendas bakeskole, en bakeskole for barn. Boka kom i posten for et par uker siden, men så langt har jeg bare fått bladd gjennom den. I tillegg til en rekke oppskrifter så består boka av masse flotte bilder med glade barn, og jeg gleder meg til å lese litt mer i den og forhåpentligvis ha en liten bakeskole med minstemann i helga. Jeg lærte mye av forrige bok, og regner med at det er en del nye tips å finne i denne også.

Trenger jeg si at jeg gleder meg?

Stikkord:

Gavekortkjole

Mottageren av en av høstens bestillingskjoler var så fornøyd med kjolen sin at kusina hennes ønsket å gi henne et gavekort på en kjole till henne da hun nylig hadde rund dag.
Sammen var de sist uke på Stoff og Stil og fant farge og pyntestoff, og her er resultatet:

Jeg synes den petroleumgsblå fargen er lekker, og gleder meg til å se kjolen på mottageren.
Neste kjole i samme farge er klippet og klar til å syes sammen. Må bare finne et pyntestoff først.

Jeg har nå laget en Gulltull-gruppe på Facebook. Den 31. oktober har jeg en trekning blant medlemmene i gruppa som har invitert aktuelle venner til å bli medlemmer. Premien er en fleecekjole til barn i valgfri farge og størrelse.

 

Velkommen på strikkekaféArgentinsk tango

Vi har snakket om det i mange år, men har ikke før i dag kommet oss på kurs i tango.
Sist uke var det fulldistribusjon på en av avisene som holder til på andre siden av Nordhordlandsbrua, og jeg tok den med meg for å ha lesestoff på fjellet. Avisa ble lest en kveld foran peisen, og en annonse fra Knarvik Gammaldanslag om kurs i argentinsk tango fattet min interesse. Annonsen ble revet ut, og forevist mannen min som umiddelbart var positiv til min plan om at vi nå ikke lenger bare skulle snakke om å danse. Nå passet det bra både med dag, lengde og at et av de eldste barna har mulighet til å passe minstegullet. At det kostet 150,- per person for fem kurskvelder var heller ikke å forakte.
Første kveld er unnagjort, og vi synes begge at det var kjempegøy. Nå må vi bare øve litt til neste mandag. Vi gleder oss.

 

 

 

Det var den høstferien

I år har jeg hatt en hel uke med ferie i forbindelse med ungenes høstferie. Deilig. Vi var så heldige å få tildelt en av firmahyttene på mannens jobb i andre halvdel av høstferien, så fra onsdag til i dag søndag har vi vært i Hemsedal. Hele familien skulle reise opp sammen, men det viste seg tidlig i uken at mannen min likevel ikke kunne komme seg fra jobb slik som planlagt. Vognkort og diverse regler ble derfor lest nøye før vi kom til at jeg med mitt førerkort og store bil kunne kjøre til Hemsedal med en tilhenger full av sykler, klær og strikketøy. Mannen fikk heller komme etter enten torsdag eller fredag. Jeg ble fort vant med å ha hengeren bak på bilen, og både tur og rygging på ankomststedet gikk kjempefint.

Vi  spilte minigolf, besøkte biblioteket i Hemsedal, gikk på café og koste oss rett og slett en masse inne på hytta. Alle hadde med sykler, men da det var temmelig kaldt oppe i dalen så ble det kun med en liten sykkeltur på et par av oss, og en liten fjelltur på oss alle. Høsten hadde kommet lengre enn jeg trodde i Hemsedal, og de flotte høstfargene som jeg hadde gledet meg til var fraværende. Fossen vi hadde utsikt til fra hytta frøs fra en dag til den neste, og vi lot oss fasinere av naturen.

Mannen min kom med tog på fredag ettermiddag, så det ble ikke mye høstferie på ham stakkar, mere en helg hjemmefra.

Turen hjem i dag var lang. Det gikk helt fint ned til Voss, men fra Voss og hjem så var det kø etter kø etter kø. Denne gangen fikk mannen min ta seg av kjøringa, mens jeg strikket og var sidemann som sørget for at ungene fikk mat og drikke. Jobben som sidemann krever at man av og til må se bakover, så når både mannen min og jeg er på farten så tar han som lett blir bilsyk seg av kjøringa mens jeg tar sidemannjobben. Helt grei fordeling for oss begge.
På hjemturen kunne mannen min fortelle at en kollega av ham hadde sagt at han aldri kunne ha kommet hjem og sagt at han ikke kunne reise på ferie som planlagt likevel slik mannen min måtte gjøre sist uke. Kollegaen hadde også lurt på hvordan vi gjorde det med tilhengeren som mannen min hadde leid på jobb, når han selv skulle kjøre tog. Hørtes ut som om mannen min hadde syntes at det var litt stas å fortelle at jeg hadde kjørt oppover med den.

Selvfølgelig så syntes jeg det var dumt at mannen min ikke kunne være med oss andre som planlagt, men det var da aldri noe alternativ å bli sint eller å la være å dra. For meg er det en selvfølge å gjøre slik som vi løste det, men jeg forstår av mannens kollega at det ikke er en selvfølge i alle familier.

Hva er det som gjør at vi mennesker reagerer så forskjellig som vi gjøre på utfordringer i hverdagen?

Ingen kjenner morgendagen

Ordene kommer fra min venninne Elisabeth. Elisabeth er lærer, mamma til tre, kone, datter og søster. Hun er som meg i første halvdel av førtiårene, men sitter med en erfaring som få på vår alder har. I fjor høst fikk Elisabeth hjerneblødning, og i det siste nummeret av Tidsskrift for Den Norske legeforening har hun skrevet en artikkel om opplevelsen sin som en pasient. Artikkelen kan gi oss alle en tankevekker, og jeg tror den kan være nyttig lesning spesielt for helsepersonell og pårørende. Takk Elisabeth for at du er så tøff at du deler dine tanker og følelser

Les Elisabeths artikkel her.

Ny voksenkjole

Den røde kjolen jeg la ut på eplabutikken min Gulltull her om dagen var solgt da jeg våknet i dag tidlig, og nå har jeg gjort ferdig en til i samme størrelse og med samme pynt, men i annen farge.Kanskje på tide å lage noen andre størrelser snart også? Har en del rosa barnekjoler som er ferdig klippet, og som venter på å bli sydd sammen.

I got flowers today

Her om dagen fikk jeg siste nytt fra Forut. Eier av skolen jeg jobber på, IOGT, har også eierinteresser i Forut hvis oppdrag er å bekjempe fattigdom og mobilisere for en mer rettferdig og solidarisk verden. I Forut-nytt finner en stadig flotte artikler om arbeidet deres, og det er kjekt å følge med.
Denne gangen fant jeg også et dikt som grep meg. Jeg leser ikke mye dikt, og når jeg leser dem så liker jeg å forstå det jeg leser uten å måtte tolke for mye. Dette diktet lokket meg med ordet flowers, men endte opp med å gi meg en tankevekker om at slett ikke alle er like heldige i sitt valg av ektefelle som jeg har vært.

 

I GOT FLOWERS TODAY
I got flowers today.
It wasn't my birthday or any other special day.
We had our first argument last night,
And he said a lot of cruel things that really hurt me.
I know he is sorry and didn't mean the things he said.
Because he sent me flowers today.


I got flowers today.
It wasn´t our anniversary or any other special day.
Last night, he threw me into a wall and started to choke me.
It seemed like a nightmare.
I couldn't believe it was real.
I woke up this morning sore and bruised all over.
I know he must be sorry.
Because he sent me flowers today.


I got flowers today,
And it wasn't Mother's Day or any other special day.
Last night, he beat me up again.
And it was much worse than all the other times.
If I leave him, what will I do?
How will I take care of my kids?
What about money?
I'm afraid of him and scared to leave.
But I know he must be sorry.
Because he sent me flowers today.


I got flowers today.
Today was a very special day.
It was the day of my funeral.
Last night, he finally killed me.
He beat me to death.
If only I had gathered enough courage
and strength to leave him,
I would not have gotten flowers...today


1992 by Paulette Kelly

 

Bestillingskjole

For en stund siden så fikk jeg en bestilling på en fleecekjole av en av de andre mammaene i lillegulls barnehage.
Voksenkjolen skulle være grå med hjerter på, og her er resultatet.

Mottageren passet perfekt i kjolen, er kjempefornøyd og trives veldig godt i den.


Nå er det jul igjen

Jeg er ganske overgitt over at man i butikkene allerede nå i begynnelsen av oktober finner julepynt, kakemenn og julemarsipan. Jeg vil ikke være med på det!!
Samtidig så har jeg begynt å tenke på å lage julestrømper og andre julete ting.......

Noen vil gjerne kalle denne kjolen julete, men jeg synes nå at den kan brukes allerede nå som vi til tider har hustrige høstdager. Det prikkete stoffet gjør meg glad!Fleecekjolen for en voksen dame er i størrelse 40-42, har hette, ermer som kan brettes opp, og er tøff både over olabukser og over tights. Modellen er enkel, og jeg selger kjolen for kroner 750,-. Den er lagt ut for salg på Eplabutikken min Gulltull.

 

 

Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits