Jeg reiser alene

Jeg er på besøk hos mamma i England, og flyr alene for første gang på vel 13 år tror jeg. I de siste årene har jeg enten reist alene med 1 til 3 barn, alene med mann, med mann og et økende antall barn, med kolleger eller som reiseleder for grupper på opp til 40 personer. Denne gangen hadde jeg bare meg selv å passe på, og jeg kan ikke huske når det sist gikk så fort å komme seg fra flyet, og innom stopp som passkontroll, toalett og bagasjebånd før jeg endelig kunne gå gjennom på grønn sone. I tillegg følte jeg stadig at det var noe som manglet da jeg hverken hadde andres billetter, pass, barnevogn eller skift til minstemann å dra på. Rart, men du så deilig å selv kunne bestemme hvordan jeg ville bruke over min som passasjer hos SAS og National Express. Jeg leste aviser, blader, strikket og lyttet til lydbok helt uten forstyrrelser.
Mamma har operert foten, så jeg er her for å assistere henne litt i vel en uke. Hun synes jeg må få meg en tur til Bath, en av mine favorittbyer, så i morgen setter jeg meg på bussen for en dag alene i romerbyen.
Skal innom "godtebutikken" min Bijoux beads, se litt på gatemusikantene, nyte en fredelig og rolig lunsj, se om jeg finner noen bygaver og gjerne også noen julegaver. Kose meg skal jeg uansett gjøre i Romerbyen.

Farvel Gram og velkommen Bosch

Vårt kjære gamle Gramkjøleskap har hengt i en tynn tråd, eller i dårlige hengsler i mange år nå. Mannen har reparert og fikset det flere ganger, men nå steg det hele tiden i temperatur, og vi var lei av varm melk og mat som måtte kastes. Jeg har fulgt med på Finn.no i lengre tid, men alt som selges der så ut til å være kombiskap. Vi ville ha et rent kjøleskap, og hadde bestemt oss for et Electroluxskap da det endelig dukket opp noe skikkelig og stort noe på Finn.  Et høyt ett år gammelt  Bosch til 2000,-. Ikke verst eller hva? Vi sparte i alle fall 3500,- på å følge med på bruktmarkedet. Jeg er i alle fall godt fornøyd.

farvel gram       velkommen bosch                        
Farvel Gram                                        Velkommen Bosch

Brystduk til Nordhordlandsbunad

Endelig er brystduken helt ferdig!
Den har til og med en liten lomme med plass til et plastikkort eller en nøkkel bakpå.

brystduk

Forklekjoler

Jeg har lagd noen nye forklekjoler, og siden det er begrenset hva vi får brukt i heimen selger jeg disse.
Jeg tar kroner 250,- per kjole + porto.

forklekjoler str 86
Str 86. til venstre og 104 til høyre. Begge har samme prikkete fôr.

marimekkokjole str 104 marimekko bakfra
Str. 104. Ytterstoff i Marimekkostoff. Rosa ensfarget fôr. SOLGT


usstrket forklekjole str 104
Ustrøket str. 86. Foret er ser ut som ytterstoffet minus blomstene.

Det går da fremover....

Jeg går på bunadskurs. Eldstemann skal konfirmeres om halvannet år og jeg ville sy bunaden sjøl. Jeg håpte at det var Nordhordlands vinterbunad jeg skulle sy, men gullet vill ha Nordhordlands festdrakt med rødt liv, og nydelig hvitt forkle. Hadde jeg sydd vinterdrakten så kunne jeg ha kommet lett ut av det med å kjøpt et ferdigvevd forkle, med festdrakten så må jeg sy mye, jeg mener, jeg må sy veeeeeldig mye. Det er uttrekksøm, og jeg skal fylle i hullene etter mønster. Det blir kjempefint, og allerede nå ligger det mange timer i dette forkleet.

forkle
Til tross for at jeg vet at trenede bunadssyersker jobber raskere enn meg, så kan jeg ikke forstå at at ikke bunader er enda dyrere enn det de ferdige produktene selges for. I kveld var det bunadskurs igjen, og siden jeg trenger litt hjelp til å komme videre på skjorta ble det den som ble med i veska til byen.

Kan jeg få invitere deg på lunsj?

Onsdager er min fridag fra jobb, men tro meg, det er nok av oppgaverå ta seg til her hjemme. I går hadde jeg ei lita syk jente fra barnehagen, men hun var ikke verre enn at vi kunne kose oss litt sammen. Hennes lunsjønske var rundstykker med leverpostei, mens jeg hadde lyst på noe med det ferdigstekte kyllingbrystet som jeg hadde liggende i kjøleskapet.
Hva tror du jeg lagde av dette?
ingredienser

Jo, dressing til Cæsarsalat. Sammen med hjertesalat, kyllingbryst, skivet parmesan og noen valnøtter så hadde jeg en deilig lunsjrett.

csarsalat

Ja, jeg vet at det ikke er valnøtter og tomater i Cæsarsalaten, men nøttene er deilige å tygge på i mangel av krutonger, og tomatene gjør seg godt på bildet.

Nå har det seg slik at jeg er hjemme i dag torsdag også, denne gang med to syke unger. Jeg tror jeg skal ha samme lunsj i dag, og skulle så gjerne ha invitert deg, men siden det er smittefare i huset tror jeg vi må ha det til gode til en annen gang.

Kanskje vil du ha oppskriften? Legg igjen en kommentar, og jeg sender den så gjerne.

Nok et Birch

Blir jeg aldri lei Birch? Etter fire sjal så ser det ikke slik ut.

birch

Jeg liker mønsteret godt, og enda bedre liker jeg at det er et mønster som en husker utenat etter noen rader. Her er mitt siste Birch. Det så dårlig ut en stund da jeg gikk tom for garnet fra Riga, men min strikkevenninne Synne reddet meg med et nøste i nesten samme farge. Overgangen er ganske tydelig så dette er et sjal jeg rett og slett må beholde selv og ha godt inn mot halsen. Hurra!
Stikkord:

Nytt garn

Det er alltid spennende med nytt garn, og noe jeg ønsket å få tak i på min reise i Tibet var garn fra yak-okse.
                                             yakny

Guiden vår Yamlang var hjelpsomheten selv, og på markedet i Lhasa fant jeg dette som ble sagt å være garn fra nevnte okse. Hva jeg skal lage aner jeg ikke, men det skal bli noen til meg selv.

                                              yak garn
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits