Utkledningstøy til barnehagen

Tidlig i høst spurte jeg i snuppas barnehage om de trengte noe utkledningstøy. Det gjorde de selvfølgelig, og for noen uker siden klarte jeg endelig å få gjennomført planene. Det ble en kappe av gardiner jeg har funnet på salg på Kid, og prinsessekjolen er kombinert Kid-gardiner og restestoff etter søm av liftgardiner for maaange år siden.
Strutteskjørtet lagde jeg tre stykker av, og stoffet til de fant jeg på Fretex. Sydde rullekant nederst, sydde sammen i sidene, brettet stoffet dobbelt og sydde løpegang til strikk i livet. Enkelt og greit.
Både jeg, barn og voksne i barnehagen ble godt fornøyde.

utkledningsty

Vaffelmønstret lue

Lue i vaffelmønster strikket i deilig og myk Lerke fra Dalegarn. Denne skal snart til en kamerat med kalde ører, men jeg strikker gjerne flere i dette enkle og effektfulle mønsteret.


wafflelue

Julepute

Hver ledige stund blir nå brukt til produsering av saker og ting til IOGTs julemesse på Engen i Bergen lørdag 28. november. Det ble litt ekstra tid for meg hjemme i formiddag da gutten min er syk. Fikk sydd ferdig denne puta mens han sov, og synes den ble riktig så fin. Broderiet har jeg funnet på Fretex, mens stoffene rundt er fra Stoff og Stil.

Jeg blir ikke lei meg om denne ikke blir solgt på lørdag :-)

julepute

Stikkord:

Pulsvarmere

Jeg skal være med på IOGTs julemesse her i Bergen den 28. november, og i den anledning må jeg øke lageret mitt av diverse hjemmelagede produkter. Jeg har selv merket hvor godt pulsvarmere gjør dersom man fryser, og har nå lagd noen par i ullfilt. Rosa og en deilig blåfarge er kjørt gjennom symaskinen denne gang, og de er alle dekorert med en flytende søm i en litt lysere fargetone enn stoffet. Har tenkt å lage noen i litt mer nøytrale farger også, så det blir nok en tur på Stoff og Stil til uka.  Håper pulsvarmerne faller i smak.


bl pulsvanter          rosa pulsvanter

detalj rosa pulsvante

Belte til Nordhordlandsbunad

Der er endelig beltet til Nordhordlandsbunaden jeg holder på med til eldstedatteren ferdig. Synes det ble riktig så fint jeg.
Er nesten ferdig med skjorta, nesten ferdig med livet, nesten ferdig med stakken, nesten ferdig med underskjørtet, nesten ferdig med capen og nesten ferdig med forkledet. Gleder meg til hele sulamitten er ferdig, og gleder meg ekstra til å se gullet i bunaden i mai.

bunadsbelte


Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits