Julebrustest

Her i familien pleier vi å ta en julebrustest av årets julebrus hvert år. Så også i år. 4 forskjellige merker ble testet, og vi var enige om at Grans gikk av med seieren. Tror den har vært en vinner tidligere år også.
Gratulerer Grans!
julebrustesting
Stikkord:

Smykkegaver og annerledes innpakning

Innimellom jobb, middag, tre syke familiemedlemmer og en skoleavlutning har jeg i dag fått laget et par julegaver og pakket både dem og vottene fra forrige innlegg inn.
Her er dagens lille produksjon:
enkle smykker

Og slik valgte jeg å pakke dem inn:
pakk inn med symaskin

De er pakket inn ved hjelp av min nye Janome overlock!  Kunne selvfølgelig ha valgt et mindre avslørende stoff, men båndet i smykkene minte meg om stoffet som ble kjøpt på Ikea for en ti år siden, og lignende stoff har jeg sett i smykkeposer tidligere. Har ikke sett lukkede smykkeposer tidligere da, så dette er helt og holdent min idé. Bruk gjerne ideen du også!

Mon tro om jeg kommer til å pakke inn alle gavene slik neste jul?

Votter

Jeg har laget votter som skal gies i julegave.
To par er strikket av Trollgarn fra Hifa, tovet et par ganger, og pyntet med stoff og knapper fra lageret mitt.

tova votter
Takk til mine kolleger som stilte opp som håndmodeller!


Det siste paret har jeg sydd av en tovet genser før også dette fikk litt pynt.
sydde votter


Alle parene er gode og varme, og bør passe bra til mottagerne.

Merete gjør noe hun aldri har gjort før

Vel, jeg gjør vel stadig ting jeg ikke har gjort før, men nå har jeg lagd sylte. Hodesylte.
Saken er nemlig den at mannen min tidligere lagde rull. Det var så koselig å se ham sitte ved kjøkkenbordet med lammesvanger, krydder, krumnål, tråd og hyssing for å lage rull før jul. Han er ingeniør, og veldig nøye på mål, så rullene hans ble sydd og surret med den største konsentrasjon. Rullene ble flotte de, og smakte godt gjorde de også, selv om jeg nøyer meg med å bare smake på dem når de er ferdige. At jeg bare smaker, og at han er den eneste i huset som spiser rullen er vel også grunnen til at han ikke har lagd rull på flere år. I år kommer moren min på besøk, og hun er glad i all julemat, så jeg har nå forsøkt å få mannen min til å begynne å lage rull igjen.
På et eller annet vis ble det slik at jeg sa at om han lagde rull så skulle jeg lage sylte.
Avtaler er till for å holdes, så her skulle det ikke stå på meg. Hadde trodd at jeg skulle få lagd en enklere versjon av sylta, men i mangel av enkle ingredienser på nærbutikken, ble det hodesylte.

ukokt gris
Ferdig skylt og utvannet, og klar for to timer koking.

kokt gris
Letter oppblåst etter turen i gryta.

bein
Kjøtt og fett er tatt av.


i press
I press i bestemors gamle presse.

fersig sylte
Ferdig hodesylte klar til smaking.

Den smakte faktisk godt, men også her blir det mannen min og mamma som kommer til å spise godsakene.
Jeg lager gjerne sylte igjen jeg, men å lage hodesylte var noe skikkelig griseri. Neste gang får det bli den enklere versjonen.

Nå er det mannen sin tur med rullen!

Garnkupp

En av garnbutikkene i Bergen sentrum legger ned, og i den anledning har jeg økt garnlageret mitt med ca 2 kilo.
Masse deilig alpakka, litt Silk Garden og en del Lerke. Ja, noe har jeg planer for, men slett ikke alt!

garnkupp

Lekre stoff og nydelig garn

På min tur til UK hadde jeg en god del turer mellom huset til mamma, og sentrum av byen hun bor i. Jeg kom aldri tomhendt hjem, og mamma som var lite mobil med sin nyopererte fot følte nesten at hun hadde vært på shopping når jeg kom hjem og viste frem mine innkjøp. En del av det jeg handlet er pakket inn og ligger og venter på julekvelden, men mitt nye garn, og mine flotte stoff viser jeg gjerne frem!
Lykkelig var jeg da jeg fant en liten stoffbutikk. Denne bunken med 6 forskjellige Fat quarters var så lekkert laget til, og dermed umulig å ikke ta med hjem.
lekre stoff
Jeg har nesten ikke hjerte til å pakke opp herligheten, og venter i det lengste.

Noen dager senere gikk jeg til andre siden av byen. Jeg var nemlig temmelig sikker på at jeg hadde passert noe som lignet en garnbutikk da jeg kom hjem med buss etter en tur til Bath. Yes! Det var en skjønn liten garnbutikk, men en masse lekkert garn. Mannen som sto der beklagde at han også hadde inne akrylgarnet som en del engelskmenn strikker med, og skrøt voldsomt av oss nordmenn som så ut til å stort sett bruke naturfibre.
Garnmannen og kjæresten hadde nemlig vært i Norge og Bergen i sommer, og de syntes at til tross for at Norge var dyrt, så var garn billig her i landet. De hadde gjort sin handel på Coats Knappehuset i Bergen.

Jeg fikk med meg et par nøster britisk alpakka som var spunnet 4 miles unna butikken, og et lekker hespe med garn signert Kaffe Fasset. Det var vanskelig å begrense seg.
engelsk garn

Det viste seg at stoffbutikken, Phase Fabric,  jeg hadde funnet noen dager tidligere, og garnbutikken, Phase Patch Craft,  hadde samme eiere, så nå håper jeg bare at de klarer seg i disse tøffe tidene slik at jeg finner dem igjen på min neste tur til UK.
Nettsiden deres finner du her. Den yter dessverre ikke butikkene rettferdighet.

ABBA-fest

Det er nå vel en uke siden jeg var på en super ABBA- fest kun med jenter. Nesten 100 jenter!
Skal en på fest, så må antrekket være i orden, og med nysydd bukse og belte, lånt parykk da den jeg bestilte ikke kom frem i tide, og nymalt t-skjorte, var jeg klar til å gå på fest. Jammen var det slitsomt å være blondine!
Katta på t-skjorta er størstegullet mitt mester for. Jeg synes hun er knallflink!

abba helfigur abba topp

Pay it forward

For en stund siden meldte jeg meg på Pay it forward hos Kristin Helene
Reglene var som følger:
"Jeg vil sende en håndlaget gave til de 3 første personene som legger igjen en kommentar om å delta i PIF utvekslingen. Jeg vet ikke hva gaven vil bli enda og du får den kansje ikke i morgen eller uken etter.. men du vil motta den innen 365 dager, det lover jeg! Det eneste du trenger å gjøre i retur, er å "Gi det videre" ved å love det samme på din egen blogg".

Da jeg nylig kom hjem fra reise lå disse og ventet på meg. Kjempeflotte og med en morsom teknikk.

pay it forward

Tusen takk Kristin Helene!

I dag var det lønnsomt å besøke Fretex.

På vei hjem fra byen i dag stoppet jeg på Fretex for å levere fra meg ting vi ikke bruker lenger. I mangel av parkeringsplasser stoppet jeg rett bak en bil med tilhenger, og løp inn med min lille pose. Mannen i bilen foran meg lastet av det han skulle fra tilhengeren, og begynte å surre fast resten som så ut til at det skulle på søppelfyllinga. Øverst på tilhengeren tronet det en flott rattkjelke, og jeg måtte bare være freidig å spørre: "Unnskyld, skal du kaste den kjelken?" Det skulle han, så mitt neste spørsmål var om jeg kunne overta den. Det kunne jeg, og på spørsmål om han var sikker på om han ikke ville beholde kjelken selv, svarte han at den hadde stått i car-porten i 20 år, så den kunne jeg bare ta! Det gikk kjapt å få den flotte Nansen-kjelken inn i bagasjerommet, for å komme meg hjem til mannen min som har vokst opp nettopp med en slik kjelke. Han ble begeistret han også!

kjelke

Litt vask og pussing, litt Hammer-lakk og litt reparasjon av rattet, så er denne kjelken god som ny.
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits