Kakemenn

kakemenn

Kakemenn, eller spekulasi som vi kalte det da jeg var barn, er et fast innslag i juleforberedelsene her i huset. Oppskriften stammer fra min bestemor, men om hun plukket den opp i Finnmark hvor hun bodde mesteparten av sitt liv, eller om hun hadde den med fra sitt barndomshjem på Helgeland vet jeg ikke. Da jeg vokste opp så var vi de eneste jeg visste om som lagde spekulasi. Jeg så i allefall ingen andre kakemenn på østlandet. Jeg så faktisk ingen andre kakemenn enn våre spekulasi før utpå høsten i 1989, da jeg som student i Bergen fant kakemenn på Mekka, Lerøy og Baker Bruun. De var overalt!
Da jeg var liten malte jeg kakemennen, -damene og trærne med baksiden av en fyrstikk dyppet i konditorfarge. Det tok tid, lang tid. Nå ligger det både, kakemenn, -damer, -trær, -hjerter, sauer, - Herr Nilsoner, -elger mm i kakeboksen, og det hører til sjeldenhetene at de blir malt.
Juleboka mi må ligge ett eller annet lurt sted. I alle fall så var den sporløst forsvunnet da jeg skulle bake i morges. Søskenbarn Sissel kunne hjelpe meg, så nå sitter vi her og knasker deilige, myke kakemenn. Ja, ikke mannen min da. Han vil helst ha sin barndoms kakemenn, Tysse sine, og de er steinharde!
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits