Jeg koser meg

Jeg koser meg og slapper av i jula. Riktignok har jeg litt kløe i symaskinfingrene mine etter flere dager hvor symaskinen på kjøkkenbordet er byttet ut med en juleduk, men jeg er riktig så flink og har bare strikket litt på noen julekuler innimellom spising av pinnekjøtt, opprydding etter julekvelden, reorganisering av vaskerom, klesvask, heltstekt ørret, julefrokoster, litt tv-titting, spilling med familiens nye Wii, kjelketur i kulden mm.
I kveld var mannen min og jeg på kino og så "Kongen av Bastøy"( anbefales) etter en restemiddag bestående av både pinnekjøtt og svineribbe. I morgen skal mannen på jobb, og minstegullet i barnehagen, mens vi tre andre skal gjøre saker og ting som hører romjulen til. I morgen kveld er vi så heldige å ha blitt invitert på middagsbesøk til gode venner, noe vi gleder oss til. Samvær med venner er hyggelig uansett om det er her eller der, og et par dager før jul var det vi som stelte til middagsbesøk for noen venner av oss.
Disse vennene er italienske, og siden vår familie nå har gått fra å ha svineribbe til pinnekjøtt på julaften, så inviterte vi dem på julemat slik jeg er vant til det, nemlig til svineribbe med sossisser, medisterpølse, medisterkaker, poteter, svisker, rosenkål, surkål, rødkål, epler, øl og akevitt. Etter mannen min sitt ønske ble det riskrem til dessert.  Det italienske venneparet bor i Norge, og har langtidsbesøk av hennes foreldre og bror. Vi var spent på om de likte den norske julematen, men det viste seg at vi ikke hadde noe å frykte. Alle spiste godt av både hovedrett og dessert, og det var lite mat igjen. Jeg må innrømme at det gleder meg når folk tar godt for seg i matfatet, spiser opp og gjerne forsyner seg flere ganger også.
En annen ting som gleder meg er slike gaver som denne som våre italienske venner hadde med seg.
Her var nydelig olivenolje, bønner fra Toscana, sjokolade, salami, tapenade, ost, vin mm.


Foreløpig har det gått hardt på olivenoljen som sønnen i huset har brukt for å lage små ristede skiver som har gnir med hvitløk før han heller litt olje og salt. Nydelig! Han var derfor godt fornøyd da jeg lille julaften bakte fletteloff. Baksten var først og fremst ment som en liten hilsen til noen naboer og venner, men med dobbel porsjon så ble det litt igjen til oss her i huset også. Jeg må nok snart i gang med en ny runde med gjærbakst.Jeg synes det er kjekt å gi bort gaver jeg har laget selv enten de er spiselige eller ikke, og kanskje er det fordi jeg er så glad i å få slike gaver selv også. Kvelden før, dvs rett etter at våre italienske gjester hadde gått, ringte nemlig en venn av oss på døra. Med seg hadde han disse som kona hadde stekt til oss. Massevis av deilige krumkaker. O lykkeHeldigvis så er det ikke bare spiselige førjulsgaver vi har fått. Inngangspartiet vårt prydes nemlig av denne vakre kransen som min svigerfar har laget. Han er gartner av yrke, og er egentlig pensjonist, men deler gladelig med sin kunnskap og evner, noe som stadig vekk kommer oss til gode.

Ha en riktig god romjul alle sammen!
Husk å slappe av og kose dere med venner og familie!

 

Stikkord:

Jeg er klar

Jeg er klar for julefeiring. Alle pakker skal være pakket inn, all mat skal være kjøpt inn, pinnekjøttet er lagt i vann, og jeg sitter og er trøtt og har lyst til å legge meg. Men om jeg legger meg før de to største barna legger seg, så er jeg litt usikker på om nissen finner frem til julestrømpene deres. Tro om nissen finner strømpa mi?

og vinneren er:

Silje Marie Hasselø

Gratulerer Silje Marie, du har vunnet et par lilla pulsvarmere. Håper de kan varme deg på trilleturene med minstemann!

Jeg takker dere andre for deltagelsen, og ønsker dere lykke til neste gang!

En bukett med pulsvarmere

Her om dagen hadde jeg meg en økt og sydde opp en del pulsvarmere. Noen er solgt, noen gitt bort og resten ligger for salg på Eplabutikken min Gulltull. Har ikke fått lagt ut de lilla i butikken enda da jeg ikke var fornøyd med fargegjengivelsen. De så nesten blå ut på bildet, men har i virkeligheten en nydelig mørk lilla farge.

Jeg holder meg stort sett god og varm om jeg husker å ta med meg pulsvarmerne mine på jobb. Det er akkurat som om hele kroppen blir varm om man holder håndleddet varmt.

Pulsvarmerne er supre gaver til frosne jenter, enten det er en søster, kjæreste, mamma, svigerinne eller venninne.

Jeg trekker ut en av dere som legger igjen en kommentar på dette innlegget, og sender et par i valgfri farge. Den heldige vinneren trekkes klokken åtte annen søndag i advent.

 

Denne fargen synes jeg er rålekker!
 

Stikkord:
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits