Vil du lære å sy?

Dersom du har lyst til å lære å sy, og bor i eller rundt Bergen, så har du nå muligheten helgen 13.-15. april. Jeg holder kurs på Åsane folkehøgskole den helga, og har plass til noen flere deltagere.
Kurset passer for nybegynnere og de som tidligere kun har brukt symaskinen til småreparasjoner og gardinsøm, men du er også velkommen dersom du tidligere har sydd en del, og rett og slett ønsker å få litt inspirasjon til å komme i gang igjen.


Se mer om sykurset mitt her.

 

 

Se min kjole, den er blå som havet..

Min nye kjole er i et kongeblått fløyelsaktig stoff kjøpt på en gjenbruksbutikk. Det samme gjelder de hekla brikkene jeg har brukt til pynt.Ermene er foreløpig avsluttet med en rullekant, men jeg vurderer å sy på et bånd som avslutning i stedet.
Mannen min mener at jeg skal bruke det som er rødt, hvitt og blått, mens eldstedattera mener jeg må bruke båndet med live - laugh - love.
Hva synes du? Skal jeg pynte med bånd, og i såfall hvilket, eller skal jeg la kjolen være slik den er?
Stikkord:

Vertinnegave

Jeg liker å ha med meg noe når jeg går på besøk, og jeg liker, i motsetning til mine barn, å ha med noe hjemmelaget. Jeg skal i besøk denne helga, og i går koste jeg meg med å sy en vertinnegave mens jeg hørte på Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant.

Jeg forsøker selv å huske på å ta med meg handlenett når jeg går på butikken, men må innrømme at jeg stadig kommer hjem med plastposer fra Rema. Det tar tid å lære seg nye vaner, så også "tamedegetnettvanen".
Kanskje vil det hjelpe om jeg lager meg noen fine nett, men så langt bruker jeg noen reklamenett.
De nettene jeg har sydd så langt har blitt gitt bort, så også slik som dette snart blir.

 

Jeg har ikke brukt noe mønster, men utnyttet det jeg hadde igjen av soppstoffet mitt best mulig.
I håndtakene har jeg brukt en plastikkslange som jeg for flere år siden kjøpte på Biltema nettopp med tanke på å bruke som håndtak.

Nå er det bare å håpe at mottageren blir like fornøyd med resultatet som jeg er:-)

Mamma, kan vi ikke bare kjøpe noe tøft i stedet?

sa min minste jente da jeg foreslo at vi kunne lage noe fint i gave til kameraten hun skal i bursdag til på lørdag.
Du lager jo alltid noe, og jeg er lei av at du alltid bestemmer at jeg skal gi kjoler når jeg går i bursdag.
Det er jo ikke alltid kjoler da, sa jeg, du har gitt bort vimpelrekker også. Dessuten så ligger det mye mer omtanke i noe man lager selv, enn noe man bare finner på butikken når man har det travelt og må ha en gave.
Så forklarte jeg hva omtanke betyr før jeg fortsatte: I tillegg så får man ikke så mye for de pengene man kan bruke når man kjøper en gave, som når man lager noe selv. Er det ikke bedre å få noe som man kan bruke lenge enn noe som bare blir liggende å slenge i huset?

Jeg kan ikke si at frøken snupp bifalt mine tanker. Hun kunne nemlig fortelle at hun i tillegg er lei av at pappa alltid vil at hun skal gi Lego når hun skal i guttebursdag, så nå vil hun gi noe tøft.

Det er greit, hun skal få gå innom lekebutikken på vei til bursdagen for å se hva hun finner for pengene. Jeg skal betale, og pakke det inn i butikkens reklamepapir, selv om jeg helst ville brukt noen timer på å lage en gave spesielt tiltenkt mottageren, for deretter å pakke den pent inn i noe av det fine papiret vi har her hjemme.

Da jeg fortalte de her hjemme om samtalen minstefrøkna og jeg hadde hatt, så kunne både datteren på 16 og sønnen på 13 si at de forsto søsteren veldig godt.....
Jeg håper at de alle en dag vil sette pris på at de har en mamma som kan lage ting.

Gaver som ungene mine har måttet gi bort er:Det var dagens hjertesukk. Nå skal jeg sette meg og sy en gave, men det er en gave jeg selv skal gi bort, og som jeg tror blir satt pris på. Mottageren har nemlig passert 40, og erfaringen sier at når man har gjort det, da setter man gjerne pris på å både gi og få hjemmelagde og litt mer personlige gaver.


Januarsalg - nå også på eplabutikken min Gulltull

Velkommen på januarsalg i Eplabutikken min Gulltull.

Du finner bl.a et par av disse nedsatt  med 30% fra 230,- til 160,-.


og den største av disse med 30% fra 200,- til 140,-.


 

Strømpedilla

Nye strømper er produsert ved kjøkkenbordet, og ligger nå for salg på Gulltull.

Noen av strømpene er skikkelig julete, noen av den litt mer romantiske typen. Jeg liker den litt røffe linen i kombinasjon med et mønstrete bomullstoff, og jeg synes det er morsom å lete etter egnede stoffbiter i stofflageret mitt. Blonden på den nederste strømpa fant jeg en gang på en gjenbruksbutikk. Endelig kom den til nytte, og jeg har ennå litt igjen etter at jeg har brukt den på tre strømper.
Strømpene trenger nye eiere, og selges for kroner 250,- per stykk.
Julestrømpeproduksjon

Jeg har startet årets julestrømpeproduksjon på kjøkkenbordet, og her er de seks første strømpene som nå er lagt ut for salg på Gulltull.Noen av strømpene er sydd i lin og bommull, mens andre kun er laget i bommull.
Nå skal jeg ned på kjøkkenet og fortsette julestrømpeproduksjonen. Har funnet frem stoff til både julete og litt mer romantiske strømper. Kanskje jeg også må finne frem litt julemusikk og julete? Ja, sånn at jeg kommer i rette stemningen.

Stikkord:

Vimpelfabrikk

Det har i noen dager sett ut som en vimpelfabrikk her i huset, og i dag har jeg fått gjort ferdig seks sett med vimpelrekker. Det er faktisk en del plukk med slike vimpler i forhold til klipping, søm, renklipping, vrenging, stryking også videre, men de blir nå ganske så dekorative synes jeg.
Minstejenta er i skrivende stund i dobbeltbursdag til noen nye klassevenninner, og to av vimpelrekkene er gitt i presang. Den lilla rekken vil gullet ha selv, og de tre siste vil bli lagt ut for salg i Eplabutikken min Gulltull.
Stikkord:

Naboen har fått nye hunder

Vi har mange kjekke naboer, og en av dem er en glad hundeier som alltid har en en hyggelig kommentar på lur når vi treffer henne. På sommerens tur til England fikk jeg plutselig øye på et stoff med terriere, og da måtte jeg kjøpe det med meg hjem slik at jeg kunne lage noe til naboen.
I dag fikk jeg sydd et par puter av det skjønne stoffet, og fikk gitt dem til naboen som i disse dager trenger en liten oppmuntring. Om de passer i huset hennes aner jeg ikke, men glad ble hun likevel.Takk til min personlige fotograf Ragnhild.

Stikkord:

Gaver ved barnehageslutt

Med tre unger så har det blitt noen år i barnehage. Etter totalt 13 år med levering og henting av unger i barnehage så var det litt vemodig da minstemann hadde sin siste dag i barnehagen før ferien. Som avskjedspresang sydde jeg vesker til fire av de nærmeste ansatte, mens snuppa valgte hvem av dem som skulle ha hvilken veske. Eldstejenta tok seg av fotograferingen, så dette er med andre ord et skikkelig kvinnearbeid for å ære kvinner som har vært viktige voksne for minstegullet.
Takk for flotte år i Regnbuen barnehage Breisten!Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

45, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits