Velkommen Marius!

Eldstejenta mi ønsket seg Mariusgenser, og det ønsket måtte jeg jo la gå i oppfyllelse. Garn ble kjøpt inn i begynnelsen av desember, genseren påbegynt i romjula, og ferdig i slutten av februar. Genseren er i alpakka fra Sandnesgarn, er god og myk og utrolig kjedelig å strikke frem til man kommer til mønsteret.
Jeg strikket vanlig vrangbord fremfor perlestrikk, forlenget bolen en del i forhold til mønsteret, og unnlot å ta inn og legge ut i siden. Ermene strikket jeg samtidig ved hjelp av magic loop, så begge ble klare samtidig for å strikkes sammen med bolen.
Mottageren er godt fornøyd!

Min nye favoritt

Endelig ferdig!Denne jakka har jeg holdt på med en stund. Garn ble kjøpt av Malsen og mor for en evighet siden, og det to en liten evighet før jeg begynte på jakka også. Ensfargede plagg er ikke spesielt festlig å strikke, så det hele tok litt tid. Enda lenger tid tok det da jeg gikk tom for garn da det bare var noen centimerer igjen. Jeg ble reddet av Malsen og mor, og fikk den siste resten de hadde av samme innfarging.
Mønsteret på jakka er Kragejakken fra Strikk til Nøstebarn, og skulle egentlig vært strikket frem og tilbake. Siden jeg helst ungår å strikke vrangmasker, ble min jakke strikka rundt og rundt, for så å klippes opp. For å skjule sårkanten etter oppklippingen så sydde jeg på et fint bånd. Det røde og hvite i båndet taes opp igjen i knappene.
Jeg er superfornøyd, og har mer eller mindre bodd i min nye jakke etter at den ble ferdig for en ukes tid siden.

Prinsessegave

Alle jenter som kommer til denne jord, er vel foreldrenes og besteforeldrenes prinsesser. Våre jenter er i alle fall det, både seksåringen og snart sekstenåringen. Seksåringen har litt problemer med å forstå det når jeg kaller henne ting som prinsessa mi, gullet mitt og skatten min. For hun er jo verken laget av gull eller diamanter, og ikke har hun en konge og en dronning til foreldre heller.

Små prinsesser har også kommet, og kommer til, blant venner, kolleger, famile og kjente dette året. Denne jakka er laget etter et Nøstebarnmønster til en prinsesse som har blitt noen måneder gammel allerede.
Garnet jeg har brukt er Shetland Soft fra Malsen og Mor, et drøyt og deilig garn som finnes i utrolig mange vakre farger.Nå skal denne jakka pakkes inn slik at den snarest kan komme seg dit den hører hjemme!

 

 

Alle trenger lue på hue

Å strikke babytøy er en takknemlig oppgave. Man trenger ikke nødvendigvis så mye garn, og man blir fort ferdig.
Å kalle en babylue for en djevellue når den skal sitte på hodet til et skjønt lite vesen skurrer litt, men det er nå en gang navnet på disse lettstrikkede luene. Denne har jeg strikket av Regia sokkegarn, et av Kaffe Fasset sine design. Synes den ble ganske morsom, og håper den passer godt på vår lille italienske venn. Jeg satser på å strikke ham noen matchende sokker også.

Til en liten norskitaliener

Vi har noen italienske venner som for noen år siden bosatte seg i Bergen. Nå har de fått sitt første barn, og vi gleder oss til å treffe ham. Her i familien har en del av oss vært ganske forkjølte etter at det lille vidunderet kom til verden, men nå er endelig friske, og har tid, til å ta turen til andre siden av byen for å besøke den lille familien. Tror besteforeldre og onkel fra Firenze også er på besøk, så det blir hyggelig å treffe dem igjen også.

Jeg har selvfølgelig strikket litt til den nye verdensborgeren, og her er ett av plaggene:Mønsteret er funnet på Ravelry og heter Garter yoke baby cardi, og garnet er kjøpt hos Malsen og Mor.

Babyjakke

Et par kollegaer av meg har fått baby. På en strikkekafé i høst la jeg merke til at moren likte en av fargene fra Malsen og mor spesielt godt, så da måtte jeg jo bare kjøpe garnet i smug. Garnet brukte jeg dobbelt og strikket en jakke fra Strikk til Nøstebarn, og knappene fant jeg i England da jeg var der i januar.

Jeg er godt fornøyd, og tror at denne blir fin til en liten norsk-kineser.

Milo

For en stund siden fant jeg to hesper Cotanini fra Mirasol på Fretex. Garnet med sine 60% bommull og resten merino var deilig og mykt, og måtte bare bli med meg hjem selv om jeg ikke hadde noen aning om hva jeg skulle lage av det.
Nå hadde det ligget i garnlageret noen måneder, og jeg gikk inn på Ravelry for å lete opp prosjekter hvor dette garnet var benyttet. Den nydelige vesten Milo dukket opp, og det skulle holde med to hesper for str. 3. mnd. Mønster ble kjøpt, vesten ble kjapt strikket og ligger nå og venter på å bli gitt bort.
Jeg gikk forresten ned en pinnestørrelse når jeg strikket nedre rillekant så den ikke skulle brette seg slik opp.

Mønsteret går opp til str. 6 år og har mønster på 5 forskjellige fletter, så jeg lurer på om jeg skal finne et egnet garn og strikke til minstegullet mitt.
Om jeg sjekker garnlageret mitt så kan det gjerne hende at jeg allerede har egnet garn i hus allerede........

Velkommen på strikkekaféEr du redd for spøkelser?

Jeg er ikke redd for dem, men frykter at jeg snart kommer til å ha vonde drømmer om dem!
Jeg har holdt på med denne jakka i lang, lang tid, og i dag er den endelig ferdig montert og klar til bruk.
Lille frøken snupp som skal ha jakken sa i dag: Mamma, jeg har ikke så lyst på spøkelsesjakke, du spurte meg jo ikke om jeg ville ha det? Nei, jeg gjorde ikke det der jeg lot meg friste i en garnbutikk i København i mai 2009, men jeg viste henne jammen mønsteret før jeg begynte å strikke! Du skal få være med å bestemme det neste jeg strikker til deg, lovte jeg, og venter litt med å be henne om å prøve den. Jakka skal hun ha, selv om hun nå ville tenke litt på om hun ville ha den, eller om jeg skulle selge den på markedet.


Jeg er i alle fall fornøyd med jakka, men skal aldri mer strikke et eneste spøkelse. Jeg har brukt andre farger enn i originalmønsteret, og har også strikket modellen noe lengre enn hva det opprinnelig sto for størrelse 6 år.
Mønsterer fra Ruzicka og garn som passer til kan du kjøpe her hos Sommerfuglen i København.

Gave til en liten venn

Nevøen min ble pappa til ei skjønn jente tidligere i år, og nå var det på tide å strikke noe til henne igjen. Valget falt på en vest designet av Lene Holme Samsøe. Vesten er opprinnelig strikket i alpakka fra Sandnes garn, mens jeg valgte lys blå alpakka fra Drops. Det meste av strikkingen ble unnagjort mens jeg var sidemann i bilen i sommer, mens ferdigstillingen lot vente på seg en god stund etter hjemkomsten. Jeg er i allefall fornøyd, og håper at vesten er med og holder mottageren god og varm utover høsten. Gratis mønster i størrelsene 1/2 til 4 år finner du her.Stikkord:
Les mer i arkivet » Januar 2013 » November 2012 » Oktober 2012
Merete

Merete

45, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits