Katta vår

Katta vår, Tassen, er vel ikke akkurat gatas skrekk. Han er hjemmekjær og kosete, og lar fireåringen vår bære ham i de underligste stillinger. Rundt nyttår begynte han å være lenge ute når vi slapp ham  ut. Første gang var faktisk samme dag som moren min reiste hjem til England etter juleferie her i Bergen. Jeg sendte henne en sms for å fortelle at vi ikke fant Tassen før vi gikk ut for å lete etter ham. Mens vi gikk med lommelykt og ropte Tasseeeeen, langs E39, satt mamma på flyet og lurte på hva hun skulle gjøre dersom det viste seg at katta var i bagasjen hennes. Hun hadde tross alt latt kofferten stå åpen en stund før hun lukket den, og Tassen hadde vært inne på rommet hennes før hun dro.
Sent på kvelden banket Tassen på altandøra med den største selvfølge etter å ha vært bort i nærmere 9 timer.
Etter hvert ble vi vant til at han tok seg lengre utflukter, men forsto at det nå var på tide med en tur til veterinæren for å kastrere ham. Stakkars katte. Han sov i flere timer etter å fått fjernet de edlere deler, og oppvåkningen var ikke noe særlig. Han gikk langs veggen for å få støtte, og ramlet raskt ned da han forsøkte å hoppe opp på en krakk.
Jeg skulle ønske vi katteeiere hadde fått ett skriv om hvordan en slik oppvåkning etter narkose kan utarte seg for dyra våre, og også hva vi skal gjøre etterpå. I ukene etter operasjonen var det nesten slik at vi angret inngrepet. Den fine katta som ikke hadde fått ført slekten videre, han gikk som en modell på catwalken, ville ikke ut, og virket nesten litt tafatt. Vi tror gangen ser greiere ut nå, eller kanskje er det bare vi som har blitt vant med den.  Ut vil han helst bare på kvelden, og kommer da og sier i fra med sin "nå vil jeg ut-mjauing".
Uansett, for meg som i utgangspunktet ikke er spesielt begeistret for katter, så er Tassen den fineste katta jeg vet om. Venner og familie synes det er morsomt, og ler litt av meg. Det får de bare gjøre.

tassen
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits