Ferdig!

Der var jeg ferdig med teddybjørnen til eldstedatterens konfirmasjon. Satt i går kveld og lurte på om jeg skulle vente til i dag med å feste ørene, men hoppet i det, og har dermed litt mindre på lista over det som skal gjøres før konfirmasjonen.

Jeg er godt fornøyd med teddyen, og håper at konfirmanten også blir det når hun ser ham/henne ferdig. Tror det var et lite ønske om en sløyfe, så de må den vel også få.


Ett skritt nærmere

Teddyen til konfirmanten min er snart ferdig, og skal bare tettes igjen og så sydd på øra. Jeg inrømmer glatt at jeg gruer meg til øre nummer to.

En teddy blir til

Endelig er jeg ferdig med noe av det verste med å lage teddybjørner, nemlig å plassere øynene. Det aller verste er å feste øre nummer to slik at det sitter likt som øre nummer én.Nå skal nese og munn syes før an skal friseres litt mer. Det tror jeg jammen jeg skal gjøre ute mens jeg roper på solen og ser på at de to yngste ungene leker.

Årets konfirmasjonsteddy er klar for fest

Her er årets konfirmasjonsteddy. Mottager er en av mine kjekke nevøer, men om teddyen er jente eller gutt, nei, det vet jeg ikke. Jeg er godt fornøyd med den i alle fall.
Regner med at konfirmanten ikke kikker i bloggen min nå, og tar sjansen på å legge ut bilder nå kvelden før den store dagen.
sondres teddy

sondres teddy2

Det er meldt deilig vær på vestlandet i morgen og vi gleder oss til en hyggelig dag med familien.
Ett år til neste teddy, og da er det min eldste datter som står for tur.

Årets konfirmasjonsteddy

Årets teddy er fullstappet i hodet, ikke av kunnskap, men av ull.
Han er forsatt noe slunken i kroppen, men skal fetes opp med et bedre måltid i kveld.

del av sondres bamse


Jeg er i gang

Hva dette skal bli? Jo, årets konfirmasjonteddy. Den skal gis bort siste helgen i april, og jeg må snart komme videre i prosessen. Må finne fram min lille, spisse saks, og klippe forsiktig så jeg kutter minst mulig av mohairen.
Skal se om vi får til noen underveisbilder.

ny bamse p gang

Jeg fikk av min tante en teddy....

Det vil si, jeg har ikke fått noen teddy av tanta mi, men alle mine nevøer og nieser får en hjemmelaget teddy av meg når de konfirmeres. I morgen er det fjerdemann i rekken av familiens konfirmasjoner, og her er årets teddy.
ingrids teddy helfigur    ingrids teddy
Jeg synes han (eller er det hun?) ble ganske søt, og jeg er godt fornøyd med at jeg ble ferdig med den tidlig i kveld. Det er mye jobb med slike teddyer fra klipping av mønster, klipping av deler, søm på maskin, søm for hånd, montering av ledd, stapping, festing av øyne, søm av nese og munn, frisering i fjeset, børsting og ikke minst jobben med å feste ører. Øre nummer en er vanskelig nok, men øre nummer to er kjempevanskelig da det skal plasseres likt som øre nummer en.

Slik kan en teddy se ut før stapping, søm av nese og påsying av ører. Slappe saker!
uferdig bamse
Nå er det bare  7 teddyer igjen å lage til familiens unger. Det er inkludert mine egne barn og over et tidsrom på  de 11 neste årene. Sønnen min sa i dag at jeg kan jo bare begynne på en ny med en gang, i fritiden min!

Teddy ferdig

Der var årets konfirmasjonsteddy ferdig! Hurra!
Synes den ble ganske søt, men er usikker på om det er jente eller gutt.

Det hele kom egentlig i gang som en spøk da familiens eldste tantebarn ble konfirmert for noen år siden. Jeg lagde en teddy til ham, og syntes ikke jeg kunne stoppe med det.
Generasjonen består av 11 søskenbarn, og nå har jeg bare 8 bamser igjen!
Det er egentlig en kosejobb å lage dem, og jeg tenker mye på nevøen eller niesen min som skal få teddyen mens jeg lager deres teddy. Er usikker på om de ser verdien av håndarbeidet når de er konfirmanter, men håper at bamsen er med dem videre som et symbol på at tante Merete er der om det skulle være noe.

 image99              image101

                                                      image102

Med hodet under armen

Jeg har lenge visst at jeg må ha ferdig en teddy til niesen min konfirmeres i begynnelsen av mai, men jeg har alltid mye som skal gjøres, og ting blir gjerne utsatt litt. Uansett, denne teddyen her er straks ferdig, og det verste, nemlig å sy på ørene er unnagjort.  Nå mangler jeg bare å stappe det ene beinet med ull, sy sammen alle "stappeåpninger" og en siste finish før den er klar til lørdagens store dag.  Da er det ett år til neste konfirmasjon i slekta, og en ny teddy fra tante må produseres.

image98

Liten teddy

Denne lille teddybjørnen lagde jeg under en Bamsealong på Hobbyboden. Den er ca 10 centimeter høy, og minner meg om Titten Tei der den sitter med hodet på skakke. Nå bor han på kontoret mitt, og sitter og ser at jeg gjør jobben min!
Liten teddy
Les mer i arkivet » November 2012 » Oktober 2012 » August 2012
Merete

Merete

44, Bergen

1967-modell, gift, tre barn, har alltid et håndarbeid i nærheten, er glad i å lese og prøver å få tid til litt trening innimellom alt dette og jobb. Jeg blir glad om du legger igjen et lite spor etter besøket ditt.

Follow Me on Pinterest

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits